Ion Aldea & DoinaTeodorovici
Istoria e cartea de capatai a unei natiuni

 

Nicolae Sulac,mare interpret de muzică populară
     media: 5.00 din 7 voturi

Marele interpret de muzică populară, Nicolae Sulac, ar fi împlinit astăzi 73 de ani.
Marele interpret de muzică populară, Nicolae Sulac, ar fi împlinit astăzi 73 de ani. Deşi numai este printre noi, familia, colegii, prietenii au venit azi, 9 septembrie, la mormântul regretatului ca să-i fie aproape şi pentru a-i cinsti un pahar în memoria acestuia.
În cei 67 ani de viaţă, Marele artist al poporului a încântat publicul său cu diverse cântece, care sunt adânc implantate în memoria colectivă a publicului din Republica Moldova.
Serafim Urechean , lider AMN, a fost cel mai matinal. Acesta, împreună cu colegii săi de partid, au venit la ora 9.00 dimineaţă pentru a depune flori la mormântul regretatului interpret Nicolae Sulac.
„Am fost foarte buni prieteni, un timp am locuit şi pe aceeaşi scară. Este un rapsod al neamului nostru. Un astfel de om se naşte o dată în o sută de ani. A plecat devreme, dar liniştit şi sunt sigur că el este printre noi de acolo. Pe noi ne leagă foarte multe amintiri frumoase. Mă închin în faţa memoriei lui Nicolae Sulac”, a declarat Urechean.
Pe la ora 10.00 multă lume s-a adunat la mormântul lui Sulac. Soţia, împreună cu fiica sa Doiniţa, a pregătit o masă cu bucate pentru pomenire. Ulterior, cei prezenţi au cinstit în memoria regretatului.
Doiniţa Sulac a venit împreună cu fiica sa: „Pentru mine această zi este o zi sfântă. Să nu uităm că a fost şi va rămâne un mare rapsod al neamului nostru. Eu pot să-i zic astăzi doar să se bucure de mine de acolo unde este.” Doiniţa a mai anunţat că, pe moment, lucrează la un CD cu toate piesele lui Nicolae Sulac.
Vasile Mardari, Administrator al orchestrei Naţionale “Lăutarii”, a declarat: „El a fost mereu idolul meu. Toată lumea l-a iubit, l-a apreciat şi a rămas în memoria noastră ca un om cu literă mare, un rapsod al poporului, al cântecului popular. El va rămâne pentru multe generaţii acelaşi Sulac.” Nicolae Botgros, numit şi ambasador al culturii peste hotare, a menţionat că îşi propune ca pe viitor bustul de la mormântul lui Nicole Sulac să fie schimbat: “Eu vreau ca noi să-l aducem pe Nicolae Sulac cel viu”.
UNIMEDIA precizează că interpretul de muzică populară Nicolae Sulac s-a născut în 1936 în satul Sadic, raionul Comrat. Este artist al poporului, laureat al Premiului de Stat, cavaler al „Ordinului Republicii”. A evoluat în Capela Corală Academică „Doina” şi orchestrele de muzică populară „Folclor”, „Mugurel”, „Fluieraş”, „Lăutarii”. Maestrul a decedat în 2003 şi este înhumat la Cimitirul central din strada Armeneasca a capitalei.
Sursa: UNIMEDIA vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare