Ion Aldea & DoinaTeodorovici
Istoria e cartea de capatai a unei natiuni

 

Emil Palade
     media: 5.00 din 7 voturi

George Emil Palade a murit la vârsta de 96 de ani, în SUA. Specialist în domeniul biologiei celulare, a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în anul 1974.
Născut la Iaşi în 1912, Profesorul George Emil Palade a absolvit Facultatea de Medicină a Universităţii Bucureşti, obţinând titlul de Doctor în Medicină. În 1946, pleacă în Statele Unite ca cercetător la Institutul Rockefeller de Cercetări Medicale din New York.
În 1961, G. E. Palade devine membru al National Academy of Science. De asemenea, alături de Keith Porter editează cea mai importantă publicaţie ştiinţifică în domeniul biologiei celulare, revista "The Journal of Cell Biology".
Cea mai prestigioasă realizare a profesorului Palade este descoperirea, prin tehnici de microscopie electronică, a ribozomilor sau a granulelor lui Palade.
Pentru această descoperire, Profesorul Palade a fost distins, în 1974, împreună cu Albert Claude şi Christian de Duve, cu Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină.
În martie 1986, Preşedintele Ronald Reagan i-a decernat Medalia Naţională pentru merite deosebite în domeniul ştiinţei.
Băsescu a transmis condoleanţe familiei lui Emil Palade
Preşedintele Traian Băsescu a transmis miercuri condoleanţe familiei şi cunoscuţilor profesorului doctor George Emil Palade, "remarcabil medic şi om de ştiinţă" ale cărui realizări, susţine şeful statului, vor rămâne înscrise pentru totdeauna în paginile de istorie ale ştiinţei.
"Am primit cu adâncă tristeţe vestea încetării din viaţă a lui George Emil Palade, remarcabil medic şi om de ştiinţă. George Emil Palade, singurul român laureat al Premiului Nobel, a făcut cinste României pretutindeni în lume", se arată în mesajul de condoleanţe al şefului statului. vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare