Ion Aldea & DoinaTeodorovici
Istoria e cartea de capatai a unei natiuni

 

Dem Rădulescu 1931 - 2000
     media: 5.00 din 23 voturi

Dem Rădulescu (n. 30 septembrie 1931, Râmnicu Vâlcea – d. 17 septembrie 2000, Bucureşti) a fost unul dintre marii actori de comedie români de teatru, film şi televiziune, profesor universitar (Profesor Universitar la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti).
S-a născut la Râmnicu Vâlcea, Vâlcea, România într-o familie de negustori. După terminarea liceului din Râmnicu-Vâlcea, "Bibanul" (poreclă primită în liceu) a trebuit să aleagă între sportul de performanţă şi actorie. El a obţinut chiar o stea de aur, la un campionat de amatori, la Râmnicu-Vâlcea; a luptat în ring la categoria "mijlocie". I se prevestea o carieră bunicică... A debutat ca amator la vârsta de 17 ani, la un bal organizat de fanfara gării. În 1956 a câştigat premiul I pentru interpretare cu piesa "Steaguri pe turnuri" (îl interpretează pe "banditul" Rijikov) – la un concurs pentru tineri actori. A fost remarcat de Sică Alexandrescu; practic acesta a fost debutul carierei sale.
A fost prieten cu Ion Cojar şi Liviu Ciulei; cu ultimul a colaborat pentru “Farfuridi” şi "Scrisoarea pierdută", unde a avut colegi de excepţie: Toma Caragiu, Rodica Tapalagă, Petre Gheorghiu, Ştefan Bănică, Mircea Diaconu , Octavian Cotescu , Cioranu şi Ciulei însuşi. Liviu Ciulei l-a numit ’’’Un actor "de geniu" ’’’.


Doina Badea
     media: 5.00 din 20 voturi

Doina Badea (n. 6 ianuarie 1940, Craiova - d. 4 martie 1977, Bucureşti), a fost o cântăreaţă de muzică uşoară.
A absolvit Şcoala Populară de Artă din Craiova şi imediat a început colaborarea cu Corul Filarmonicii de Stat «Oltenia» cu care are mai multe turnee şi spectacole. A colaborat cu teatre muzicale şi de revistă din ţară. Debutează în 1960 la Deva pe scena teatrului din localitate şi se distinge prin vocea ei aparte, gravă, puternică şi cu un ambitus puternic.
In 1963-este angajată la Teatrul Constantin Tănase din Bucureşti. Are foarte multe apariţii la radio şi TV Inregistrează pentru Electrecord Participă în turnee peste hotare, apariţia la «Olympia» din Paris a fost unul din succesele de notorietate. Susţine recitaluri la Festivalul internaţional «Cerbul de Aur» din 1968 şi 1971.
Obţine premiul la Festivalul Naţional Mamaia 1963 pentru interpretarea melodiei «Spre soare zburăm» de George Grigoriu şi un an mai târziu la acelaşi festival este premiată pentru interpretarea pieselor «Tu» de Vasile Veselovschi şi «Nimeni» de Henri Mălineanu.
Dispare tragic la cutremurul din 4 martie 1977.
Asculta Doina Badea >>>


Anda calugareanu 1946 - 1992
     media: 5.00 din 25 voturi

Anda Călugăreanu pe numele adevărat Anca Miranda Călugăreanu (*24 octombrie 1946, Bucureşti - †15 august 1992) a fost o actriţă şi interpretă de muzică uşoară şi folk. A colaborat ani de-a rândul la Cenaclul Flacăra.
Rămân celebre cupletele sale alături de Toma Caragiu.
Şi-a împrumutat vocea personajului Oache din Filmul Maria Mirabela (regia: Ion Popescu-Gopo, 1981), iar mai târziu a moderat emisiunea matinală pentru copii "Club Anda", alături de păpuşa Omidée.
Pe 24 octombrie, actrita, compozitoarea si interpreta de muzica usoara Anda Calugareanu (1946 - 1992) ar fi împlinit 60 de ani. Dar nimeni din lumea teatrului, filmului, televiziunii sau showbiz-ului nu s-a gîndit s-o omagieze. Nici macar iubitoarei sale fiice nu i-a trecut prin minte sa se adreseze Cinematecii Române sa organizeze un asemenea eveniment. S-a gîndit s-o evoce, în schimb, comunitatea armeana, dupa slujba religioasa din ziua de duminica, 29 octombrie, în bliblioteca bisericii, într-un cadru restrîns, ca într-o mica familie, dat fiind ca Anda era, dupa mama, armeanca. Evident, oamenii de acolo nu prea au avut ce spune.
Asculta Anda Călugăreanu


Dan Spataru s-a stins din viata
     media: 4.87 din 30 voturi

Cunoscutul cantaret de muzica usoara Dan Spataru s-a stins din viata ieri dimineata, in jurul orei 7.00, la locuinta sa din Bucuresti. Din cele declarate de Dana Spataru, fiica interpretului, acesta a decedat in urma unui stop cardiac. In varsta de 64 de ani, artistul a trecut in nefiinta cu putin inainte de a intra in cel de-al 65-lea an al vietii, pe 2 octombrie. In ultimii ani, Dan Spataru s-a confruntat cu numeroase probleme de sanatate , suferind cateva interventii chirurgicale la pancreas si stomac. La inceputul verii lui 2003, acesta a sustinut un turneu in Germania, in timpul caruia a acuzat dureri foarte mari de stomac. Internat intr-o clinica din Germania, a fost operat de ulcer, iar doua saptamani mai tarziu a revenit in tara. Dupa o buna perioada de timp petrecuta in spitalele din Bucuresti si apoi la o clinica din Breaza, in toamna, starea sa de sanatate parea ca s-a restabilit. Numai ca problemele au revenit si artistul declara la sfarsitul lui 2003 ca va fi operat din nou din cauza unor probleme de colecist, si ca doar in cazul in care interventia chirurgicala nu se va face la timp situatia se va agrava. La scurt timp, operatia a avut loc la Spitalul Militar si a reusit, toate pronosticurile fiind favorabile

Mihai Constantinescu a fost uimit la aflarea vesti mortii cantaretului:
„Nu-mi vine sa cred! Imi aduc aminte de timpul cand il ascultam la televizor, cand interpreta piese italienesti, cand eram mai tanar. Il iubeam de muream (...) Iar mai tarziu, cand am devenit colegi si am aflat ca are ceva probleme cu sanatatea, l-am intrebat daca e adevarat, iar el a negat. Uite, eu asta cred ca e demnitatea oamenilor puternici. A reusit sa se opreasca dintr-un mare viciu si sa revina. Si pentru asta il felicit. Eu nu consider ca a murit, ci ca traieste prin lucrurile pe care le-a lasat in urma.“
Asculta Dan Spataru>>>


Mihaelei Ruceanu
     media: 4.95 din 20 voturi

"Aveam doar 4 ani când a murit Mihaela şi este într-adevăr o legătură foarte puternica între noi, nici eu nu ştiu să mi-o explic. La început, mă speria chiar, amintirea Mihaelei îmi umplea prea mult viaţa, lucru pe care nu îl puteam controla.Dar cu timpul am inteles si am invatat sa "gestionez" acest preaplin sufletesc, revarsandu-mi toata dragostea asupra oamenilor din jurul meu.
O ascult de când mă ştiu, iar vocea ei mă fascina, chiar dacă nu ştiam cine este. Începeam să tremur şi să plâng când o auzeam la radio. Prin clasa a VIII-a am primit prima mea casetă cu ea şi am ascultat-o până s-a stricat. Am căutat în almanahuri vechi poze cu ea, articole... nici nu ştiu cum am dat de ele. Scriam poezii pentru ea, plângeam pentru că nu înţelegeam de ce nu este lângă cei care au nevoie de ea. Până am înţeles că ea este acolo unde trebuie să fie şi îi ajută pe toţi cei care au nevoie de ea. În liceu am hotărât să le scriu părinţilor ei o scrisoare şi am crezut că leşin de bucurie când mi-au răspuns... când am intrat prima dată în casa lor, când am mers prima dată la mormântul Mihaelei... sunt momente pe care nu am să le uit toată viaţa.
Am crescut cu ea în suflet şi în gând.... de la ea am învăţat să culeg frumuseţea vieţii, să iubesc oamenii, să trăiesc frumos şi tot de la ea am învăţat să cânt. Eu am făcut 10 ani de vioară, dar nu cântam cu vocea. Când am ajuns la facultate în Iaşi, îmi doream să mă înscriu la lecţii de canto şi înainte de admitere am visat-o pe Mihaela, care mă ţinea în braţe atât de aproape, încât îi simţeam bătăile inimii şi îmi cânta "Să crezi în dragostea mea". Apoi m-a îndemnat şi pe mine să cânt. Eu nu îndrăzneam, îmi era ruşine. Atunci a făcut o faţă serioasă şi mi-a spus că se supără dacă nu-i cânt... şi am cântat, iar ea era fericită şi-mi spunea zâmbind: "Vezi că poţi?". Este visul cel mai drag pentru mine. Am dat admiterea, am cântat acelaşi cantec şi am intrat.
Ah, câte nu am de povestit despre Mihaela, parcă aş cunoaşte-o de o veşnicie şi este parte din mine. Mă simt atât de împlinită de când cânt şi cânt pentru ea, tot, absolut tot ii datorez Mihaelei! Mereu am găsit în ea curajul de care aveam nevoie, puterea de muncă, am simţit-o mereu alături şi nu pot descrie în cuvinte ce simt atunci când cânt... este ceva mai mult decât înălţător, mi-aş da şi ultima suflare pentru un cântec şi cel mai mult mă bucură că oamenii care mă ascultă simt asta. Eu nu pot cânta piesele Mihaelei, şi-mi pare foarte rău, pentru că aş vrea să reactualizez piesele ei, dar mă emoţionez mult prea tare şi de fiecare dată izbucnesc în plâns. În plus, ea le cânta atât de perfect, încât nu concep să aud că le cântă altcineva, nici măcar eu. Cea mai mare parte din ceea ce sunt eu astăzi, ca om şi ca artist începător, e o parte din Mihaela. Se pare că ea continuă să creeze şi mă bucur că a ales să trăiască şi în sufletul meu.
Le mulţumesc în numele familiei Mihaelei tuturor celor care nu au uitat-o şi înţeleg ce înseamnă Mihaela pentru sufletele noastre!"
Nicoleta Opaiţ19 iulie 2007

Asculta artista sau citeste despre ea!


Liviu Tudan, pe ultimul drum
     media: 5.00 din 22 voturi

Liviu Tudan, liderul trupei Rosu si Negru, a fost condus ieri pe ultimul drum, de cei apropiati. Corpul neinsufletit al artistului, care a decedat joi, rapus de un cancer peritoneal in metastaza, a fost depus simbata la capela de la Arenele Romane.Ceremonia s-a desfasurat intr-un cadru restrins, insa citiva artisti si prieteni au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Liviu Tudan, la slujba religioasa oficiata ieri la Arenele Romane.Alaturi de familie si apropiati, printre cei prezenti s-au numarat Dida Dragan, Silvia Dumitrescu , Mircea Vintila , Dorian Ciubuc, Misu Cernea, Dan Manoliu, George Stanca. Simbata, doar citiva muzicieni si prieteni s-au aflat la Arenele Romane, unde si-au luat adio de la Liviu Tudan.Adi Ordean (Compact), care a activat o vreme in formatia Rosu si Negru, era inca socat de disparitia colegului sau. Acum o luna si jumatate era fericit ca s-a facut bine. Nu-mi vine sa cred ca nu mai e", a spus acesta. Indurerat de disparitia lui Tudan, Adrian Pittis a declarat: "Este o pierdere imensa. Nu toata lumea stie ce a insemnat el pentru rock-ul romanesc".
Liviu vei fi mereu in inima noastra! (Mititel cât un cercel) vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare