Ion Aldea & DoinaTeodorovici
Istoria e cartea de capatai a unei natiuni

 

Anda calugareanu 1946 - 1992
     media: 5.00 din 25 voturi

Anda Călugăreanu pe numele adevărat Anca Miranda Călugăreanu (*24 octombrie 1946, Bucureşti - †15 august 1992) a fost o actriţă şi interpretă de muzică uşoară şi folk. A colaborat ani de-a rândul la Cenaclul Flacăra.
Rămân celebre cupletele sale alături de Toma Caragiu.
Şi-a împrumutat vocea personajului Oache din Filmul Maria Mirabela (regia: Ion Popescu-Gopo, 1981), iar mai târziu a moderat emisiunea matinală pentru copii "Club Anda", alături de păpuşa Omidée.
Pe 24 octombrie, actrita, compozitoarea si interpreta de muzica usoara Anda Calugareanu (1946 - 1992) ar fi împlinit 60 de ani. Dar nimeni din lumea teatrului, filmului, televiziunii sau showbiz-ului nu s-a gîndit s-o omagieze. Nici macar iubitoarei sale fiice nu i-a trecut prin minte sa se adreseze Cinematecii Române sa organizeze un asemenea eveniment. S-a gîndit s-o evoce, în schimb, comunitatea armeana, dupa slujba religioasa din ziua de duminica, 29 octombrie, în bliblioteca bisericii, într-un cadru restrîns, ca într-o mica familie, dat fiind ca Anda era, dupa mama, armeanca. Evident, oamenii de acolo nu prea au avut ce spune.
Asculta Anda CălugăreanuComentarii

:-w Chiar nimeni nu o mai tine minte pe Anda? Atata energie avea fetitza asta , si ce voce minunata avea. Off Doamne, de ce ii iei pe cei buni dintre noi!
Mersi pentru link, a fost placut sa o reascult.
Si in general ce fdaci aici e un cadou pretios pentru noi Romanii! BRAVO!
de Diana in data de 2007-11-24 14:26
frumos...una din vocile de aur ale Romaniei!
de ariana in data de 2007-11-24 14:55
:d| Una din vocile de neuitat la tineretii noastre! Ariana tu ce fel de muzica asculti? Ma refer din cea veche, daca mai asculti, eu una ascult cu disperare Tatiana Stepa!
de Magdalena in data de 2008-06-11 18:49
Ok, tgusniau` chiar si-o merita, nu vreau sa fiu eu gica contra aici si sa-i scuz purtarile, pentru ca nici pe mine nu m-a vazut nimeni cu ditamai statia de chitara si un distors prin mijloacele de transport in comun, dar am ceva de obiectat. Daca erau manele, nu e genul caracteristic neamului . Muzica tiganeasca traditionala n-are nici o vina pentru ce se-ntampla pe aici, si e chiar placuta. Merita ascultata.
de Ines in data de 2012-02-17 01:10


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare