Ion Aldea & DoinaTeodorovici
Istoria e cartea de capatai a unei natiuni

 

Anda calugareanu 1946 - 1992
     media: 5.00 din 25 voturi

Anda Călugăreanu pe numele adevărat Anca Miranda Călugăreanu (*24 octombrie 1946, Bucureşti - †15 august 1992) a fost o actriţă şi interpretă de muzică uşoară şi folk. A colaborat ani de-a rândul la Cenaclul Flacăra.
Rămân celebre cupletele sale alături de Toma Caragiu.
Şi-a împrumutat vocea personajului Oache din Filmul Maria Mirabela (regia: Ion Popescu-Gopo, 1981), iar mai târziu a moderat emisiunea matinală pentru copii "Club Anda", alături de păpuşa Omidée.
Pe 24 octombrie, actrita, compozitoarea si interpreta de muzica usoara Anda Calugareanu (1946 - 1992) ar fi împlinit 60 de ani. Dar nimeni din lumea teatrului, filmului, televiziunii sau showbiz-ului nu s-a gîndit s-o omagieze. Nici macar iubitoarei sale fiice nu i-a trecut prin minte sa se adreseze Cinematecii Române sa organizeze un asemenea eveniment. S-a gîndit s-o evoce, în schimb, comunitatea armeana, dupa slujba religioasa din ziua de duminica, 29 octombrie, în bliblioteca bisericii, într-un cadru restrîns, ca într-o mica familie, dat fiind ca Anda era, dupa mama, armeanca. Evident, oamenii de acolo nu prea au avut ce spune.
Asculta Anda Călugăreanu vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare