Ion Aldea & DoinaTeodorovici
Istoria e cartea de capatai a unei natiuni

 

Laura Stoica
     media: 5.00 din 23 voturi

Renumita cantareata Laura Stoica si logodnicul ei, Cristian Margescu, au murit ieri in jurul orei 21 in urma unui accident rutier petrecut la 40 de km de Bucuresti, pe soseaua Bucuresti-Urziceni, in dreptul localitatii Movilita. Cei doi se indreptau spre Bucuresti, la volan aflandu-se Cristian Margescu. O Dacie papuc care venea din sens invers a intrat pe contrasens, izbindu-se violent de Renault-ul Clio in care se afalau cantareata si iubitul ei. Laura Stoica si logodnicul ei, precum si soferul Daciei papuc au decedat pe loc, o a patra persoana aflata in Dacie fiind transportata de urgenta la spital.In varsta de 38 de ani, Laura Stoica era insarcinata in luna a treia. Cristian Margescu avea 36 de ani si era baterist in trupa cantaretei, cei doi logodindu-se in acest an de Dragobete. Pe 1 martie cantareata a anuntat ca este insarcinata, nunta urmand sa aiba loc in acest an. Laura s-a lansat in 1990 la festivalul de la Mamaia . In 1991 a fost declarata cea mai buna solista pop-rock, melodia “Un actor grabit”, compusa de Bogdan Cristinoiu, fiind aleasa piesa anului. In perioada anilor 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate in Romania pentru tinerele talente, Laura Stoica reusind foarte repede sa se impuna atat in fata juriilor de specialisti, cat in fata iubitorilor de muzica pop.


A murit Adrian Pintea
     media: 5.00 din 22 voturi

Adrian Pintea a incetat din viata
Actorul Adrian Pintea a încetat din viaţă, vineri, după ce în urmă cu o săptămână a fost adus în stare foarte gravă la Spitalul Fundeni.Medicii au spus că nu pot interveni pentru că pacientul are multe complicaţii. Diagnosticul pus de medici a fost cel de ciroză în fază avansată.
Data naşterii: 9 octombrie 1954
Studii: a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”, Bucureşti, clasa prof. Petre Vasilescu în 1979
Roluri în teatru:Eumet - Oedip salvat de Radu Stanca, regia Mihai Măniuţiu, Studioul Casandra, 1977 Romeo - Romeo şi Julieta de William Shakespeare , regia Cătălina Buzoianu, Studioul Casandra, 1978 Treplev - Pescăruşul de A.P. Cehov, regia Liviu Ciulei, Teatrul Bulandra , 1977Alexei - Memoriile unui necunoscut de F.M. Dostoievski, regia Ion Cojar, Teatrul Naţional BucureştiAhile - Ifigenia de Mircea Eliade, regia Ion Cojar, Teatrul Naţional Bucureşti, 1981Jean - Domnişoara Iulia de August Strindberg, regia Liana Ceterchi, Studioul CasandraHenric - Henric al lV-lea de Luigi Pirandello, regia Dominic Dembinski, Teatrul Nottara , 1990Val - Orfeu în infern de Tenessee Williams, regia Adrian Pintea, Teatrul Româno-AmericanEddie - Nebun din dragoste de Sam Shepard, regia Adrian Pintea, Teatrul Româno-AmericanHans - Ondine de Jean Giraudoux, regia Horea Popescu, Teatrul Naţional BucureştiHamlet - Hamlet de William Shakespeare, regia Tompa Gabor, Teatrul Naţional CraiovaJames Leeds - Copiii unui Dumnezeu mai mic de Mark Medoff, regia Theodor Cristian Popescu, Compania Teatrală 777, 1997Thomas Becket - Thomas a Becket de Jean Anouilh, regia Adrian Pintea, Teatrul Bulandra, 1999
Jack Barrymore - Repetiţie cu Barrymore, după William Luce, regia Adrian Pintea
Roluri în film şi televiziune (selectiv):Iancu Jianu - Iancu Jianu, regia Dinu CoceaGeorge - Oglinzi paralele, regia Mircea VeroiuBăiatul cu pasărea - Mânia, regia Mircea VeroiuGeologul - Vulcanul stins, regia Dinu CoceaReparatorul de piane - Adela, regia Mircea VeroiuJuan - Corida, regia Carlos Aguira, TVR, Mandroid, USA Fullmoon ProductionsDoctorul - Nostradamus, British ProductionDoctorul român - Căpitanul Connan, regia Bertrand Tavernier , French Little Bear Release,Jan - Das Alibi, regia Hayde Pills, Hamburg Films,Teroristul Goran - Diplomatic Siege, Trimark Production USARoluri in Televiziune:Zeno - Lumini şi umbre, regia Andrei Blaier, serial TVRRomeo - Romeo şi Julieta, regia Cătălina Buzoianu, TVRHenric - Henric al lV-lea, regia Dominic Dembinski, TVRHarry - Trandafirul şi coroana de J.B. Priestley, regia Eugen Todoran, TVRMarchizul de Mosa - Don Carlos, regia Eugen Todoran, TVRDon Juan - Don Juan de Fr. Durrenmatt, regia Eugen Todoran, TVR
Roluri în teatru radiofonic (Radiodifuziunea Română)Prinţul Mîşkin - Idiotul de F.M. DostoievskiKarl - Muntele vrăjit de Thomas Mann, regia Cristian Munteanu Orsino - A 12-a noapte de W. Shakespeare


Gica Petrescu - un suflet mare
     media: 5.00 din 20 voturi

Ministrul culturii si cultelor, Adrian Iorgulescu , considera ca stingerea din viata a lui Gica Petrescu reprezinta o mare pierdere pentru muzica româneasca, artistul identificându-se practic cu muzica usoara autohtona. „L-am cunoscut si apreciat personal pe Gica Petrescu, un mare autor si cântaret, om pe care l-am stimat pentru profesionalismul care a încântat multe generatii iubitoare de muzica de calitate. I se spunea Tutankamon al muzicii românesti, pentru ca a debutat foarte devreme si aproape se confunda cu muzica usoara româneasca. Chiar el însusi îsi spunea asa cu mult umor“, a declarat pentru Mediafax Adrian Iorgulescu. Totodata, ministrul a subliniat ca Gica Petrescu a fost printre putinii artisti dedicati în întregime carierei lor. „L-am considerat o mare personalitate. În ciuda vârstei, a cântat cu mult drag pâna în ultimii ani de viata. Putine persoane au fost atât de dedicate carierei lor. Este o pierdere foarte mare pentru cultura si muzica usoara româneasca. „Nu putem decât sa regretam aceasta disparitie si sa reflectam la ceea ce putem face pentru acesti monstri sacri ai muzicii românesti în timpul vietii lor“, a mai afirmat Adrian Iorgulescu. Unica ruda a maestrului, Diana, a angajat o firma de pompe funerare sa se ocupe de inmormantare, iar ministrul culturii a fost acela care a facut demersurile necesare pentru ca trupul neinsufletit al artistului sa fie depus pret de cateva ore la Casa Radio. In jurul orei 13.00, corpul artistului fost depus in capela Cimitirului Bellu. Maestrul va fi ingropat astazi, in jurul orei 12, langa sotia sa, Cezara Moldoveanu, decedata in anul 1989.


Gil Dobrica - Hai acasa
     media: 5.00 din 20 voturi

Interpretul Gil Dobrica a murit
In jurul orei 12.30, la Craiova, in casa surorii sale, dupa ce fusese imobilizat de mai multa vreme la pat. Artistul suferea de mai mult timp de guta cronica si pneumonie dubla.
Fratele artistului, Stelian Dobrica, a spus ca interpretul avea probleme cu articulatiile de mai mult timp.
"Eu stiu ca avea probleme cu articulatiile. Seara il dureau toate si dimineata se trezea anchilozat, abia daca se putea misca“, a spus Stelian Dobrica, fratele cel mai mare al lui Gil Dobrica.
„Eu nu mai vorbisem cu el de mai bine de doua sau trei luni de zile. Ne suparasem din cauza unor probleme cu mormintele", a mai spus Stelian Dobrica.
Cantaretul a murit in casa surorii sale, Patru Florica, de pe strada Ecaterina Teodoroiu din Craiova. Gil Dobrica suferea de guta cronica si pneumonie dubla, petrecandu-si ultimele sale zile de viata imobilizat la pat in Craiova.
"El a murit aici, la parter, unde locuieste sora noastra. Eu stau la etaj, dar nu mai vorbeam cu ei", a spus fratele interpretului.
Gil Dobrica s-a nascut la Dabuleni si, la 14 ani, s-a mutat la Craiova, la scoala de meserii , unde a devenit strungar. A cantat mai mult prin cluburi, dar a facut si liceul la seral. In anii '60 si-a descoperit idolul, cantaretul Ray Charles, ale carui piese le-a cantat toata viata.
Gil Dobrica a jucat in mai multe filme romanesti, dar este memorabila aparitia sa din " Nea Marin miliardar ". Interpretul este cunoscut indeosebi datorita hitului "Hai acasa".
Daca iti place ce facem noi citeste mai departe!


David Ohanesian
     media: 5.00 din 22 voturi

Baritonul David Ohanesian, una dintre cele mai cunoscute voci ale operei româneşti, a încetat din viaţă la vârsta de 80 de ani, potrivit reprezentanţilor Operei Naţionale Bucureşti. Aceştia nu au putut da, momentan, mai multe detalii.Celebrul bariton a absolvit Academia de muzică "Gheorghe Dima" din Cluj în 1953 şi a primit diploma Conservatorului "C. Porumbescu" din Bucureşti în 1963. În cariera sa a cântat pe cele mai mari scene ale lumii, alături de artişti precum Placido Domingo , Leontyne Price, Birgitt Nilsson sau Arta Florescu. A fost prim solist al Operei Române din Cluj între 1950 şi 1958, iar din 1977 a devenit prim solist al Operei Române din Bucureşti. A fost artist invitat la Opera din Hamburg între 1968 şi 1977, unde i-a avut ca parteneri de scenă, printre alţii, pe Luciano Pavarotti sau Montserrat Caballe.A realizat peste 2.000 de spectacole de operă şi mai mult de 40 de roluri, dintre care memorabil române cel al lui Oedip, din opera "Oedip" de George Enescu, pe care l-a interpretat pe scene de la Paris, Atena, Berlin, Sofia, Stockholm, Moscova sau Lausanne.Ohanesian a fost decorat cu Steaua României în grad de Comandor, a fost Doctor Honoris Causa al Universităţilor "Gh. Dima" din Cluj-Napoca, "George Enescu" din Iaşi şi "Babes-Boyai" din Cluj-Napoca. vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare