Ion Aldea & DoinaTeodorovici
Istoria e cartea de capatai a unei natiuni

 

Florian Pittiş - un mit al romanilor
     media: 5.00 din 23 voturi

Florian Pittiş (n. 4 octombrie 1943, Bucureşti; d. 5 august 2007, Bucureşti) a fost actor, interpret de muzică folk şi realizator de emisiuni radio român. A fost de asemenea francmason (având gradul 33 şi ultim), purtator de cuvânt al Marii Loje Naţionale din România.Activitate artisticăA lucrat la Teatrul Municipal „Lucia Sturza-Bulandra”, colaborând cu regizori de renume precum Liviu Ciulei, Andrei Şerban şi Alexandru Tocilescu .
În domeniul muzical, s-a făcut cunoscut într-un trio cu Anda Călugăreanu şi Dan Tufaru, iar mai târziu în Cenaclul Flacăra. În anul 1992 întemeiază, alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Vladi Cnejevici, formaţia Pasărea Colibri, la care activează până în 2001 şi împreună cu care înregistrează câteva albume.

Semnează cronică muzicală în diverse publicaţii, iar după căderea regimului comunist devine directorul Canalului Tineret al Radiodifuziunii Române, urmând ca apoi să devină redactor-şef al postului de radio Radio3net.ro, ce emite exclusiv pe Internet. A adus o contribuţie notabilă în popularizarea muzicii pop-rock, prin realizarea unor emisiuni radiofonice în cadrul seriei Pittiş Show. Florian Pittiş a tradus in limba română multe din cantecele lui Bob Dylan.
În afara activităţii artistice, Pittiş a fost membru al Clubului Aristocratic al Rapidului, fiind susţinător al acestei echipe de fotbal.
La 30 iulie 2007, Pittiş a fost internat la Institutul Oncologic Fundeni. Deşi familia a impus medicilor să nu dezvăluie amănunte despre situaţia pacientului, surse din anturajul său au declarat că acesta suferă de cancer.
Pe data de 5 august 2007, ora 15:15, actorul Florian Pittiş se stinge din viaţă. vizite unice
Reprezint Muntenia in recensamantul Bloggerilor

Curs Valutar v1.0Magazin naturist
 
   
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare